Upplevelser

 

Atletfiskarna

 

 

Strömsholms golfklubb

  Fageltorn

Ädelfiske

 

Strömsholms Golfklubb

 

Fågeltorn

Ädelfiske i den konstgjorda sjön mellan Strömsholm och Kolbäck. För fiske i sjön krävs fiskekort. Kort finns närmast att köpa på Stat Oil Eriksberg.

Fiskekort för fiske i Kolbäcksån/Strömsholms kanal kan du köpa på samma ställe. Fiske i Mälaren är fritt.  

  Strömsholms Golfklubb erbjuder spel på en vacker och välskött bana i naturskön miljö. 9 spännande och utmanade hål möter besökaren. 

Strax intill väg 252, i utkanten av Strömsholm, ner mot Laggårdssjön ligger denna väl placerade utkikspost. Här samlas fågelskådare men platsen är även mycket populär blad vägfarare, som stannar till för en paus och att njuta av naturen. Fågeltornet är handikappanpassat med ramp för rullstol.

 

     

 

Jazzens Museum
 
knytpunkten
  Ridskolan Strömsholm

Jazzens Museum

 

Knytpunkten

 

Ridskolan i Strömsholm

Jazzens museum består av tre delar: Samlingen, konserterna och restaurangen. Samlingarna i museet utgörs av bilder, instrument, kläder, memorabilia, affischer, filmer, litteratur, autografer, jazzhistoriska fakta, brev och kuriosa. De utgörs av donationer och depositioner från ett stort antal jazzhistoriska vänner som Charlie Norman, Alice Babs, Simon Brehm, Lasse Gullin, Peter Gullin, Östen Warnebring, Lasse Färnlöf etc.

 

Knytpunkten är en konferens och mötesplats i en härlig miljö som drivs av Ridskolan Strömsholm. Anläggningen är Ridskolans centrala plats med reception, information och kundservice.
Här finns endel av Hallstahammars kommuns turistinformation samt en intressant permanent utställning om bygden och dess historia.

 

Ridskolan Strömsholm ligger 12 mil väster om Stockholm, mitt emellan Västerås och Eskilstuna. Här har hästen haft en central roll sedan mitten av1600-talet. Området har utvecklats från att vara en hemvist för stuteriverksamhet av stor internationell betydelse och utbildning för det svenska kavalleriet till att främst vara ett viktigt utbildningscentrum. 

 

     

 

storaekebysat   Stallplan   KLARA sommarlager 2011

Stora Ekeby Säteri

 

Stallplan

 

Stora Ekeby Ridklubb

I en stilla vik av sjön Freden, nära dess förbindelse med Mälaren i sundet vid Borgåsund, ligger den lilla och naturliga badplatsen Sotebo bad. Badande kan både gå i vattnet från stranden, nedanför väg 252 på grusåsen, och från en brygga med sittplats längst ut. Det avskilda läget inbjuder till en badrast för vägrande.   Vid ridanläggningarna i Strömsholm är det alltid full verksamhet. Men den ridintresserade kan få ännu en upplevelse. Stallplan, som ligger granne med stallbacken och parkeringen. Stallplan omges av de stora ridhusen och stallarna och på denna plan finns en inramad yta för hästarnas träning. Varmt välkomna att ta del av Ridskolans verksamhet i stallar och ridhus, alla dagar året om.   Är du intresserad av hästar, av att lära dig rida eller har du ambitionen att göra en konferens i hästväg? Då är Stora Ekeby platsen för dig! 
Ridning är en både populär och fascinerande sysselsättning. Att börja i ridskola är det enklaste sättet att upptäcka sportens tjusning. Ridsport passar alla, gammal som ung. 
         

141015-Strömsholm-12-Foto-Kungahuset

 

DSC 0172

   

Hästkyrkogården Österängarna

 

Sotebo Friluftsbad

   
På hästkyrkogården, som ligger på Österängen i Strömsholm, har flera kända hästar fått sin sista vila. På en av gravstenarna kan man läsa: ”En kejsare var han – må varje hästvän vårda minnet”, under den stenen ligger kapplöpningshästen Cathal, som begravdes 1925 – då 23 år gammal.   Litet och familjärt friluftsbad i Borgåsund. Liten sandstrand, bryggor och ett hopptorn. Omklädningsrum och toalett finns. Enklare servering, som drivs av ungdomar från föreningen KFUM Freden, brukar finnas under fina sommardagar.
Ansvarig för badet är Hallstahammars kommun och Kultur & Fritid.